Начало Новини.бг Хора се оплакаха от системен тормоз от обитатели на кризисен център

Хора се оплакаха от системен тормоз от обитатели на кризисен център

189
0

Те настояват за преместването му

Зрители на NOVA от столичния квартал „Толстой” сигнализираха за системен тормоз спрямо тях от обитатели на кризисен център. Социалната услуга се помещава на първия етаж в блок. Там са настанени деца, жертви на различни видове насилие.

Недоволство във Варна заради свърталище на наркомани

Преди дни се стига и до пожар, причинен от 14-годишно момиче. При инцидента няма сериозно пострадали, но хората от квартала настояват за премахването на центъра. 

„Една вечер получих оплакване от съседи за силен шум. Установих, че той идва от дома – от едно момиче, застанало на прозореца. То тропаше с дърво и правеше нещо като барабанен тътен. По думите му го държат насила и настояваше да звънна на 112. Възпитателката обаче ми обясни ситуацията, че момичето е наркозависимо и е било изпаднало в криза”,  разказа домоуправителят на входа Димитър Вълчев.

Жена, живееща точно над центъра, се оплака от ежедневен психически тормоз, причинен от крясъци. Подавала е сигнали на спешния телефон, които обаче не довели до резултат.

„Тук пред блока се събират още деца от квартала – пушат, викат, безобразие. Шумът е непрестанен, не можеш да си починеш и от 14 до 16 ч. През нощта блъскането и тропането продължава до около един часа”, добави живуща в блока.

Агресивна жена тормози жителите на Дряново

Юлия Андонова от фондация „Пулс”, която е стопанин на центъра, определи ситуацията в него като „изключително деликатна”.

„За съжаление, хората от блока са прави и ситуацията е крайно притеснителна. Около центъра денонощно обикалят наркодилъри, които нарушават сигурността и безопасността”, добави тя. 

Андонова посочи, че правила в кризисния център има и там денонощно работят консултанти. По думите ѝ, когато е избухнал пожарът в дома, дилър е счупил прозореца и е подал запалително вещество.

НОВА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук