Начало Новини.бг 13 ноември – Световен ден на добротата

13 ноември – Световен ден на добротата

218
0

Отбелязването на 13 ноември като Световен ден на добротата (World Kindness Day) е свързано с това, че на този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ. Френският художник Орел създава и специален символ – „открито сърце„.

Доброто е заразно, установиха учени

Учени от университета в Бъфало, САЩ, установиха, че добрият съсед може да зарази с добротата си дори онези, които се появяват случайно и за кратко на определени места, съобщи Лайф.

За целта било извършено мащабно социологическо изследване. Авторите му заключили, че през 21-ви век представителите на средната класа по-често изпитват състрадание към онеправданите и ги подкрепят, отколкото представителите на по-богатите социални прослойки.

Учени доказаха, че доброто винаги побеждава злото

Учени доказаха, че доброто винаги побеждава злото Най-силно това взаимодействие се усеща при общуване с бедни съседи.

Социолозите констатирали, че при чест личен контакт между съседи в 80-90 процента от случаите се установяват приятелски отношения и по-състоятелните и финансово стабилни хора се стремят да помогнат на онези, на които не им е провървяло.

След като изследвали 65 квартала и над 3000 домакинства, учените заключиха, че колкото повече добри и отзивчиви съседи живеят наоколо, толкова по-добре онеправданите и малоимотни хора се справят с агресията, злобата и финансовата нестабилност.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук