Начало Новини.бг 50 души се събраха на 127-ия протест в София

50 души се събраха на 127-ия протест в София

226
0

По-малко от 50 души се събраха в центъра на София на поредния протест с искане за оставката на правителството и на главния прокурор, предаде БНР. Демонстрантите организираха и шествие по бул. „Дондуков“, като за минути блокираха движението по възлови кръстовища и се спряха пред Комисията за финансов надзор и НАП.

Майките от „Системата ни убива“ призоваха утре в 8:30, пред сградата на Народното събрание, да се съберат граждани в тяхна подкрепа, тъй като по думите им извънредно в дневния ред ще влезе за разглеждане Законопроектът за личната помощ.

По-рано започна и петият седмичен протест на студенти от четири големи университета в София – също с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Те се събраха пред просветното министерство, за да дебатират проблемите на висшето образование в България. Един от недоволните – Иван Гълъбов, изучаващ „Регионално развитие и политика“ в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, заяви: „Основните проблеми, свързани с образованието, за които сме се събрали тук тази вечер са – онлайн обучението на първо място, самата материална база, в която хората от провинцията са длъжни да пребивават през обучителния процес, отделно самата връзка между университета и бизнеса, която куца и е бегла почти, това са ни основните опорни точки“.

News.bg;RodBg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук