Начало Дарителство Концерт събира пари за млади музиканти

Концерт събира пари за млади музиканти

232
0

Млади пловдивски музиканти ще пеят благотворително на сцената на BeeBop Café в понеделник от 19 часа. Концертът ще бъде излъчен и във фейсбук с цел да достигне до повече хора. Събраните, под формата на дарения, средства ще отидат за каузи в подкрепа  на таланти, които са тръгнали по пътя на музиката. Входът е свободен.

Концертът ще съчетава в себе си съвременна класика, филмова музика и минимализъм. Почитателите на хубавата музика ще могат да се насладят на произведения от Олафур Арналдс, Юп Бевинг, Ханс Цимер, Джеймс Нютън Хауърд, Людовико Ейнауди, Филип Глас, Томас Нюман, Юрума и Алексис Френч, изпълнени на пиано, цигулка, флейта, чело, китара и хор.

„Подкрепата към младите таланти не се изчерпва с осигуряване на сцена, изява или финансиране. Животът показва, че пътят към развитието минава през постоянни моменти, в които човек трябва да излезе от зоната на комфорт, от познатото и обичайното, да поеме по неотъпкана пътека, да опита нещо различно. Поради тази причина репертоарът е необичаен за нашите талантливи музиканти. За първи път някои от тях ще трябва да свирят във формация и да се синхронизират. Не търсим и не очакваме виртуозност, има конкурси, където това се изисква като критерий за успех. Търсим обаче дълбока емоционалност, защото в крайна сметка музиката не е ракетно инженерство, а изражение на плеядата от хармонии, от които е изградена нашата душевност“, разказват организаторите.

Ето и кои ще участва  в концерта:

– Дария Русева (10 г.) – Чело
– Мария Андреева (10 г.) – Флейта
– Радослав Чиколов (12 г.) – Пиано
– Рая Батакарова (12 г.) – Флейта
– Кристиян Батакаров (14 г.) – Китара
– Георги Чиколов (17 г.) – Пиано
– Стилиян Дерменджиев (20 г.) – Цигулка
– Илиян Тиганев (21 г.) – Пиано
– Гроня Скали (23 г.) – Пиано
– Хор “Слънчеви гласове”

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук