Начало закон и ред Валентин Попов: Протестите на полицаите продължават

Валентин Попов: Протестите на полицаите продължават

183
0

В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР остро осъжда предложението на група народни представители да върнат подоходния критерий за детските надбавки с аргумента, че парите са необходими за заплати на полицаите и допълнителното стимулиране на медиците. От синдиката настояват депутатите, опитали се да противопоставят служителите на МВР на родителите, да се извинят и да напуснат НС. 

От най- големия полицейски синдикат са възмутени от предложението за промени в закона за бюджета и приемат това като директна провокация към искането за по- голямо увеличение на заплатите на служителите в МВР, заяви председателят Валентин Попов.

Синдикалният лидер припомни на законодателите, произвели поредния скандал, че полицаите също са родители, както и че не получават детски надбавки.

От СФСМВР настояват вносителите на предложението да се извинят публично на полицаите и медиците, както и да напуснат парламента.

Валентин Попов заяви , че протестите на полицаите ще продължат до удовлетворяване на моралните им и финансови искания, като очаква подкрепа и от медиците.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук