Начало Село.бг Кметът Димитър Николов с реакция за санитарката Йорданка: Изпитах срам и гняв....

Кметът Димитър Николов с реакция за санитарката Йорданка: Изпитах срам и гняв. Още утре ще бъде настанена в оборотно жилище

344
0

Още утре Йорданка, която работи като санитарка в КОВИД отделението в болницата в Бугас, ако пожелае, ще бъде настанена в оборотно жилище от общинския фонд. Това съобщи кметът Димитър Николов като спешна реация за жената. По-рано през деня беше излъчен репортаж как тя не е добре посрещната в родното си село – Равнец.

„ Изпитах срам. И гняв. Още утре, ако Йорданка пожелае, ще бъде настанена в оборотно жилище от общинския фонд. Обадиха ми се хора от Равнец, които помолиха да не бъдат слагани под общ знаменател и заявиха, че никога не биха си помислили да ограничат прибирането на Йорданка до вкъщи. Както и че това не е мнението на повечето жители на селото . “Ние не сме такива хора”, казаха. Вярвам им!

Готов съм да говоря с всеки един човек от Равнец, който заради личните си страхове се е наел да взема решение за друг живот. В случая- този на Йорданка.

Относно отстраняването на внуците на Йорданка от училище. Ако това е факт със заповед на директора и без представен болничен лист или основателна причина, то той трябва да даде своите отговори пред обществото.

Всички имаме притеснения. Но на какво ще научим децата? На емпатия? На благодарност и съпричастност? Или на елиминиране на достойнството на човек заради собствените ни страхове. Отказвам да вярвам в това.

Както и на това, че само във фейсбук и на собствените си тераси с фенера на телефона можем да бъдем съпричастни към лекарите и медицинския персонал. Отказвам да вярвам и в това.“, реагира кметът Ниолов.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук