Начало Култура.бг Вицепрезидентът: Във време на криза най-ценни са приятелството и подадената ръка

Вицепрезидентът: Във време на криза най-ценни са приятелството и подадената ръка

163
0

Йотова откри документална изложба, посветена на 110 години дипломатически отношения България – Испания

„Днес, когато светът се бори с пандемията, най-ценни са приятелството и подадената ръка, готовността да застанеш до другия, да му помогнеш в беда. Убедена съм, че всички заедно ще излезем по-силни от тази криза.“ Това е заявила вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си на откриването на изложбата „Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания“, която проследява дългогодишното приятелство между двете страни и двата народа, съобщават от „Дондуков 2“. 

Йотова благодарила на испанския посланик Алехандро Поланко за грижите, които неговата страна полага за българите, които са избрали да градят бъдеще в нея. „Вие давате не само възможност за развитие, но предоставяте всички условия нашите сънародници да се чувстват българи, да съхраняват своите традиции, да учат децата си на български, за да я има една малка България и в Испания“, подчертала вицепрезидентът.

Илияна Йотова изтъкнала отличните двустранни контакти на всички нива между България и Испания и посочила, че потенциалът в икономическите отношения трябва да се разгърне.

Вицепрезидентът благодарила и на Държавна агенция „Архиви“, които, въпреки трудностите, заедно с испанското посолство успяха да реализират изложбата, която представя 110-годишната история на двустранните отношения между България и Испания в различни аспекти.  „Още по-важно е днес да се върнем към онези моменти от историята, които ни държат прави и ни вдъхват самочувствие“, посочила тя и цитирала думите на испанския писател Камило Хосе Села, приятел на България: Приятелството е подарена благословия.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук