Начало закон и ред Екшън във Враца: Мъж заля полицаи с бензин и опита да ги...

Екшън във Враца: Мъж заля полицаи с бензин и опита да ги подпали

225
0

Мъж на средна възраст е задържан от полицията, тъй като подпали автомобила си в центъра на Враца. Екшънът се разигра днес, малко след 11.40 часа на метри от общинската администрация и училище.

Подпалвачът се залял със запалителна течност, като преди това лиснал и върху червеното си „Рено“. След това запалил колата.

Един от притичалите полицаи също е бил залят с течност, съобщи директорът на полицията старши комисар Янко Янколов.

В момента задържаният е разпитван в полицията. Не е ясно какви са мотивите му.

Кметът на Враца Калин Каменов обясни, че не познава човека, не знае какви са мотивите му и коментира, че те могат да са от всякакво естество. По думите му деянието е изключително опасно, като отбеляза, че в непосредствена близост до общината се намира и Средното училище „Козма Тричков“, а по площада и в пешеходната зона се движат много хора. Той подчерта, че каквито и да са причините – лични, професионални и други, каквито и искания да има този човек и какъвто и протест да изразява, не това е начинът да ги представи, защото застрашава живота на невинни. Калин Каменов заяви, че се надява полицията да разбере какви са причините за случилото се, както и да се приложи законът с цялата му строгост.

Изгорелият автомобил е пред общината, пожарът е бил погасен за секунди от огнеборците.

Не е ясно и как авторът на кладата е стигнал до площада пред общината, след като достъпът до пешеходната зона е ограничен.

Най-вероятно е влязъл през синята зона на площад „Христо Ботев“, след което е карал по новите плочки и е завил наляво, докато стигне набелязаната цел.

Деца от петите класове на Средно училище „Козма Тричков“, които са единствените в сградата на школото заради онлайн обучението, казаха, че мъжът полял седалките и запалил колата, след което седнал на една от пейките, за да се любува на кладата.

Когато на място дошли полицаите, той станал и започнал да танцува.

Те го повалили на земята, за да го закопчаят, а подпалвачът викал, че не може да диша.

Снимка Конкурент

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук