Начало Култура.бг Нощ на театрите

Нощ на театрите

347
0

Световната инициатива Нощ на театрите през 2020 г. е под наслов „Едно място, което ни събира“. Този празник тази година съвпада с Деня на християнското семейство – 21 ноември.

Шуменският драматично-куклен театър се включва в инициативата с две събития. Едното ще бъде във виртуалното пространство, а другото – в камерната зала на театъра.

Празникът ще започне онлайн със спектакъла „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. На страницата на ДКТ “В. Друмев” във Фейсбук в 10:00 ч. на 21 ноември ще бъде публикуван линк към запис на постановката. Веднага след края ѝ актьорите ще покажат на децата как да си изработят част от куклите от представлението с подръчни материали – плодове и зеленчуци.

Режисьор на постановката е Съби Събев, сценографията е на Галина Абаджимаринова, музика на песните – Красен Иванов. Участват актьорите Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Джанер Якуб.

В 19:00 ч. на 21 ноември в камерна сцена ще бъде представлението на спектакъла „Две“ от Таня Шахова. (Специалното предложение е СЕМЕЕН БИЛЕТ за двама с цена 10.00 лв.)

Режисурата и сценичната среда са на Максима Боева, музикалното оформление – на Милен Апостолов. В ролите – Стефани Лечева, Марияна Бранкованова и Кристина Константинова

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук