Начало Новини.бг Позна ли генерал Мутафчийски? Уви, да ГРАФИКИ

Позна ли генерал Мутафчийски? Уви, да ГРАФИКИ

177
0

Позна ли генерал Мутафчийски, че ще се мре яко при неглижиране на мерките и болестта COVID-19 като цяло? Нека разгледаме графиките на безпристрастната статистика.

Какво показва сайтът на НСИ при сравнение на смъртността в България между тази и миналата година? До октомври генерално има равновесие на починалите българи въобще на седмична база.

Позна ли генерал Мутафчийски? Уви, да ГРАФИКИНовиниИнформация

През първата половина повечко са дори смъртните случаи за 2019 г, после тенденцията се обръща. Но с малки разлики от по 5-10 до 100-200 човека седмично.

От средата на октомври, белязан от бум на COVID-19, обаче разликата започва да става осезаема. През последната седмица на месеца (44 за годината) починалите през 2020 са с почти 600 повече!

През първата за ноември или 55-а за годината разликата вече преминава 1000 души седмично! 3179 починали българи през 2020 срещу 2152 сънародници за 2019 г. в седмица номер 55!

При липса на данни за друга сериозна болест, бедствие и т..н. обяснението за разликата е едно – COVID-19.

Ако сравнение между две години не е достатъчно, то нека разгледаме и графиката на смъртността по седмици за последните 5 години.

Позна ли генерал Мутафчийски? Уви, да ГРАФИКИНовиниИнформация

Настоящата година тръгва с най-ниски нива на починали българи на седмична база. И върви преплетено с другите отново до средата на октомври. 

,Сами виждате, след това буквално се изстрелва нагоре и отчетливо откъсва с разлика абсолютно всички години от 2016-а насам. Обяснението? Оставяме го на вас.

Ивайло Йолчев – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук