Начало образование.бг Студенти настояват онлайн обучението да не замества изцяло присъственото

Студенти настояват онлайн обучението да не замества изцяло присъственото

294
0

В столичния квартал „Студентски град” голяма част от студентите са се прибрали по родните си места. В столицата са оставанали само тези, които работят и се налага да са на място. Улиците из квартала са пусти, което не е типично за това време на годината.

Да се възстановят присъствените занятия във висшите училища. За това настояха пред „Хоризонт“ студенти, които са разтревожени за качеството на практическата им подготовка, която в момента се осъществява онлайн.

Със заповед на здравния министър от 11 ноември дистанционното обучение във висшите училища бе удължено до края на месеца, с изключение на практическите упражнения, които не могат да се осъществяват в електронна среда.

Адриана Петкова, студент трети курс „Българска народна хореография“ в Югозападния университет обаче заяви пред „Хоризонт“, че максимум 10 на сто от нейните учебни практики са възможни онлайн:

„Ние просто не се чувстваме достойни кандидати за дадена позиция след време, когато завършим, защото не можем да усвоим целия материал“.

Затворени са университетските библиотеки, в които има литература, която не може да се набави от другаде, в онлайн обучението се губи индивидуалният контакт между преподавателите и студентите, има проблеми с онлайн платформите за обучение, плащаме наем за общежития, които не ползваме, посочи още студентката.

Младежите, обединени във фейсбук групата „Потърпевши студенти от онлайн обучението“, в която членуват 3500 възпитаници на 37 висши училища у нас, подготвят писмо до просветното министерство, в което ще се настоява студентите да се върнат във висшите учебни заведения поне за провеждане на техните практически обучения. 

Снимка: БГНЕС

bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук