Начало Новини.бг Цанко Донков: Да получаваме билет за градския транспорт срещу отпадъци

Цанко Донков: Да получаваме билет за градския транспорт срещу отпадъци

174
0

Една добра градска идея идва от район “Красно село”. Нейният автор Цанко Донков обясни пред Радио София, че всички сме свидетели как все повече се разтваря ножицата на социалното отчуждение. Вече все по-малко хора общуват помежду си дори само в един вход от жилищен блок. Същевременно все повече хора започват да разбират нуждата от разделно изхвърляне на сметта, а замърсяването с пластмасови отпадъци е все по-видимо в столицата.

Предложението се състои в това да бъдат инсталирани автомати в район “Красно село”, в които да бъдат изхвърляни пластмасови отпадъци, но срещу билет за градския транспорт. По този начин хората ще бъдат мотивирани да оставят автомобилите си и да използват повече обществени средства за превоз.

Ако тази идея бъде реализирана в район “Красно село”, хората от съседните столични райони също биха могли да се възползват от тези автомати. Нещо повече, може да бъде организирано съвместно почистване на прилежащите райони около домовете ни, като това ще доведе и до възстановяване на социалния живот в микро средата.

Според Цанко Донков така ще бъдат ангажирани и повече граждани да бъдат отговори и да се грижат за природата. Той смята, че могат да бъдат поставени автомати във всеки от осемте квартала н район “Красно село”.

Радио София;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук