Начало Спорт.бг България завърши със злато и бронз на онлайн Световната купа по щанги

България завърши със злато и бронз на онлайн Световната купа по щанги

169
0

Българското участие на първата в историята онлайн Световна купа по щанги Перу 2020 завърши с два медала: злато и бронз в двубоите. Последният наш участник Николай Стоичков се нареди четвърти в кат. 96 кг при кадетите до 17 г. Представителят на пловдивската школа с треньор Борислав Налбантов направи само два успешни опита в състезанието – 132 в изхвърлянето при второто си излизане на подиума и 160 кг в първото си изтласкване.
Малко не достигна на Стоичков да закове накрая 168 кг над главата си и това го остави на косъм от бронза. Шампион с 320 кг двубой стана Курбонмурод Номозов от Узбекистан, среброто бе за Емре Озтурк от Турция с 305 кг, трети е Микита Рубановски от Украйна с 298 кг.
Така България завършва участието си в това интернет състезание за Световната купа с две отличия. От четиримата ни участници Карлос Насар спечели злато в кат. 81 кг с двубой 345 кг, след това Георги Йочев грабна бронза в кат. 89 кг с 301 кг, а Христо Кошерски се нареди седми в кат. 73 кг с шест успешни опита и двубой 260 кг (115 и 145).
Турнирът бе първият в историята в световните щанги, състоял се онлайн, и преминал при огромен интерес с участието на 402 участници от 62 държави.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук