Начало География.бг Доброволци се грижат за зайчетата в зоокъта на Старозагорски минерални бани

Доброволци се грижат за зайчетата в зоокъта на Старозагорски минерални бани

240
0

Доброволци се грижат за зайчетата в зоокъта на Старозагорски минерални бани. Петимата младежи подменят старите клетки с нови, по-големи и по-красиви, грижат се за здравето и за прехраната на животните. Вече са намерили и спонсори, получават подкрепа и от кмета на баните Станчо Станев. Ветеринарна клиника извършва безвъзмездно прегледи. Това каза за Радио Стара Загора една от доброволките Виолета Недялкова.

Каузата ни се нарича „От зайче за зайче“, защото всички ние имаме зайчета, споделя тя. Гледам три вкъщи, които бяха захвърлени от предишните си собственици. Оказа се, че всъщност те са на трето място след кучетата и котките, които хората захвърлят на улицата. Всеки, който желае да помогне или да донесе храна на 5-те зайчета на Старозагорски минерални бани може да дойде събота и неделя, когато и ние сме там. В момента се нуждаем повече от материална подкрепа, отколкото от работна ръка, тъй като бързо се увеличихме“, каза още Виолета Недялкова.

Доброволците разясняват на най-малките посетители как най-добре да се грижат за тези домашни любимци. Амбицията им е да продължат да обгрижват животинките и занапред. Имат идея да направят къщички и за птиците, които живеят в зоокъта. 

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук