Начало Емигранти.бг Д-р Монев от Германия посочи най-лесният начин да победим К-19 бързо

Д-р Монев от Германия посочи най-лесният начин да победим К-19 бързо

232
0

След три седмици ще се надхвърлят капацитетите, които могат да бъдат обслужени, ако интензитетът с новите случаи на коронавируса в Германия се запази. Това сподели пред БНР д-р Стоян Монев, 36-годишен лекар в интензивно отделение с Covid сектор в общинска болница в Германия.

Д-р Стоян Монев
Д-р Стоян Монев

По думите му, нарастването на броя на заразноболните застрашава обслужването на всички пациенти. В страната се работи в утежнена ситуация и при над 100% капацитет. „85% от хората в Германия са дисциплинирани и спазват мерките, но има и протестиращи срещу мерките. Епидемиологичната защита е приоритет на провинциите“.

Д-р Монев коментира ситуацията в България: „Притеснен съм, защото българската здравна система не може да поеме такъв голям брой пациенти. Има нужда от лекари, от сестри. Дори и да има легла, няма кой да се грижи за пациентите. Много хора ме търсят за съвет, защото са им отказали хоспитализация, лечение. За малка държава като България 130 смъртни случаи на ден от предотвратимо заболяване не са малко“. Според него в големите градове в България може да има т.нар. „чисти болници“, докато в по-малките нямат ресурс за такава възможност.

Той посочи, че при 75% ограничаване на контактите между хората епидемията ще бъде преодоляна.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук