Начало закон и ред Общо 32 г. затвор за майка и син, извършили жестоко убийство в...

Общо 32 г. затвор за майка и син, извършили жестоко убийство в Пловдив

233
0

Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди на общо 32 години затвор майка и син за жестокото убийство на 63-годишен мъж, съобщиха от Съдебната палата.На 27 декември 2018 г. 38-годишната тогава Екатерина Андреева и 20-годишният й син Стефан Спасов били на гости в квартирата на 63-годишния любовник на майката – Поли Стефанов. След като се напили, тримата се скарали. Майката и синът са нанесли множество удари с нож и счупена стъклена чаша на жертвата. Стефанов, който е работел като заварчик, е издъхнал от нараняванията в областта на шията. Убийците се опитали да напуснат града, но били арестувани.

„Един полицай ме събуди с думите: „Баща ти е убит!“, трябваше ми много време да осъзная какво се е случило, не вярвах, че е истина! В районното не исках да гледам документите, беше толкова грозно“, каза синът на убития Божидар Стефанов в съдебната зала.

Пред магистратите пък майката пое цялата вина на стореното в опит да спаси сина си.

„Искам да кажа, че аз съм извършила убийството и синът ми не е виновен! Сама извърших убийството, като преди това изгоних сина си от стаята“, заяви Екатерина.

„Това, което каза майка ми, е вярно, исках да я защитя, като казах, че аз съм го убил, в килията казах, че аз съм го убил, за да имат респект към мен момчетата“, заяви пък синът Стефан.

Окръжните съдии обаче ги признаха за виновни и двата. Екатерина Андреева получи 17 години затвор, а Стефан Спасов – 15 години.

Двамата солидарно трябва да платят на гражданския ищец – сина на жертвата, сумата от 50 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди в резултат на престъплението.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук