Начало Новини.бг Протест пред Съдебната палата с искане оставка на Гешев спря трамваите

Протест пред Съдебната палата с искане оставка на Гешев спря трамваите

193
0

Временно затруднено е движението на трамваите пред сградата на Съдебната палата. За девета поредна седмица пред Палатата се провежда протест с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет, информира БНР.

Не можем да се откажем в момент, когато проблемите със законодателството, гражданските права и затруднената работа на съда отново излизат на преден план в кризата с коронавируса.

Изображение 505942

Предварително обявени теми за обсъждане на митинга бе Плана на правителството за препоръките в доклада на ЕК за върховенството на закона. В Плана на прокуратурата се възлага да предложи законопроекти за промяна в НК и НПК. Идеята прокуратурата да получи законодателна инициатива е силно оспорвана в юридическите среди, информират от „Правосъдие за всеки“.

Изображение 505943

По време на протеста изтъкнаха, че съпругата на вицепремиера по европроектите Томислав Дончев се занимава с проекти в държавната администрация.

Изображение 505940

Малко по-рано пред сградата на Еврокомисията в София, която е построена върху парцела, където бе къщата на Стефан Стамболов, имаше протест, организиран от партия АБВ под надслов „ЕС, отвори си очите за шкафчето„. Някои от участниците в този протест срещу корупцията се вляха в протеста пред Съдебната палата.

news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук