Начало Новини.бг Проф. Рачев показа заради каква фатална грешка може да пипнем К-19 в...

Проф. Рачев показа заради каква фатална грешка може да пипнем К-19 в магазина

191
0

Не вярвам, че вирусът е модифициран или дизайнерски направен. Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев, който тази седмица е коментатор заедно с имунолога доц. Андрей Чорбанов и певицата и актриса Мила Роберт. „Специалистите казват, че е елементарен и глупаво устроен и именно заради това върши работа“, заяви той. „Притеснява ме обаче фактът, че въпросите около вирусът и пандемията са повече отколкото в началото. Почти няма разрешени въпроси. Плаши ме, че целият свят е обхванат от паника и страх“, добави той.

„Важно е хората да знаят, че носенето на маска, като лигавниче, не помага. Движението с пипане на маската на магазинера е много опасно – пипа пари, продукти и плик и после пак я слага на лицето“, заяви Рачев.

Климатологът добави, че и клиентите правят това нещо – пипат маската около носа, за да я свалят и да вдишат, а после я слагат пак на лицето си, междувременно са пипнали какво ли не в магазина, а именно някоя от тези повърхности е можело да е заразена. Той демонстрира и още нещо много опасно, което правят магазинерите и част от хората, които пазаруват – плюнчат или духат в пликчето, за да го разтворят по-лесно, махайки междувременно маската си. „Така сеят зараза навсякъде“, смята климатологът. „Всеки маха маската не както трябва. Хваща се от при ушите и се прибира в пликче“, казва той.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук