Начало Култура.бг Щастието в кадър

Щастието в кадър

301
0

Днес всеки снима – с фотоапарат или с телефон. Всеки може да запечата миг от живота около себе си и да го сподели веднага със света. Снима и Калоян Живков от Шумен. Към всяка снимка има и текст, който разказва история или чувство.

Калоян е пленен от фотографията още от дете. Страшно му било интересно, когато баща му снимал семейни моменти. Все искал и той да се пробва, но повече бил в кадър, отколкото зад кадър. Най-много обича да снима състоянията на природата – цвете, поле или обикновена горска пътека. А хилядите му последователи в социалната мрежа искат да научат къде се намира мястото, което е показал по този пленителен начин.

Така от обикновен пътешественик с желание да снима за себе си и за удоволствие красивите места, които е видял, започнал и да разказва за тях. Не всеки може да отиде на мястото, на което е бил той, но чрез снимките му може да усети настроението, което е вложил Калоян.

„Нека съберем заедно вдъхновение от невероятния цветен сезон и да използваме цялата му мощ, за да творим изкуство и естетика. Животът се измерва в щастливите моменти – те са, за да ни топлят в студените и мрачни дни. Използвай всичките си сетива, за да си създадеш момент“ , са само част от текстовете към снимките му.

Калоян много пътува, но не със собствен автомобил, а с влак. Понякога си взема и приятел за компания, но не тръгва никъде без своя фотоапарат. Чрез снимките му минаваш през отрупана с листа горска пътека, гледаш света от екстремна височина, пресичаш поляни и стигаш до минзухар, срещаш горски животинки. Ето това е пленителният свят на Калоян. Последователите му са благодарни за всяка снимка и чакат фоторепортажа от поредното му пътешествие.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук