Начало География.бг Пистите ни чакат! Започва ски сезонът в Банско

Пистите ни чакат! Започва ски сезонът в Банско

320
0

Днес, 17 декември, стартира ски сезонът в Банско.

Предприети са всички мерки за безопасността на туристите. Те задължително трябва да покриват своите уста и нос по време на престоя в кабинковия лифт, а също на лифт станциите и пред касите, на които се закупуват карти. Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения ще бъде ограничаван.

Кабините ще се дезинфекцират редовно, а прозорците им ще бъдат отворени, за да се проветрява. Разстоянието между чакащите на опашката за лифтовете трябва да е минимум един метър.

В ски гардеробите е задължително покриването на уста и нос с маска. Периодично ще се дезинфекцират всички контактни повърхности. 

В ски училищата групите ще са от максимум 10 души, а преди започване на обучението ще се измерва температурата на учителите, служителите на ски училището и всички обучаеми. Препоръчителна и най-безопасна е индивидуалната форма на обучение.

Ако турист се почувства болен, трябва да избягва контакт с други хора, да остане там, където е настанен и да се уведоми управителя или рецепциониста, за съдействие и за връзка с лечебно заведение или с тел. 112

maricd.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук