Начало Спорт.бг Стилиян Петров към шефовете на БФС: Страхувайте се от мен!

Стилиян Петров към шефовете на БФС: Страхувайте се от мен!

42
0

Легендата на българския футбол и рекордьор по мачове за А националния отбор Стилиян Петров изрази тревога за състоянието на любимата игра у нас. Той сподели пред колегите от Спортал защо се притесниха доста хора, когато се разбра, че има вариант да се кандидатира за президент на БФС: “Това е една доста тежка тема. Доста хора се опитват да достигнат до мен по различен начин. Дали аз съм правилния човек? Не мога да отговоря. Ще се радвам да се появи някой с визия, план, структура, с начин на работа, с екип …Всичко обаче продължава, както беше едно време.

Всеки казва, че не иска да показва екипа си, за да не го видят. Или пък не казва, какво ще променя, за да не го изкопират другите…Досега не съм видял някой, който да излезе със силна стратегия, със силна ръка и с визия за промените, които ще бъдат направени. Защото се търсят промени, когато нещо не върви. Когато всичко е наред – не се правят промени. За съжаление при нас не върви. Затова казвам, че не мога да кажа дали съм правилният човек. Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа искрено? Дали трябва да се страхуват от мен? Да! Защото, ако реша, може би ще бъда правилния човек, тъй като съм независим от никой. Това е при мен най-силното нещо. А дали искам да се замесвам в това? Искам да го кажа директно – не.“

Стенли подкрепя Димитър Бербатов да влезе в управлението на родния футбол и да стартира наложителните промени.

Той обаче се притеснява от факта, че самите български футболни хора не желаят никакви корекции. Бягат от новото, не искат да се учат от другите.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук