Начало Култура.бг Заря за празника на Разград

Заря за празника на Разград

282
0

Заря и поздрави за ветераните и рождениците предвижда програма за Деня на Разград – 28 януари.

Проявите, посветени на 143-тата годишнина от Освобождението на града, са съобразени с мерките, наложени от извънредната епидемична обстановка. Няма да се провеждат събития на закрито, а при тези, които са на открито, ще се избягва масово събиране на хора.

Три са новите момента в програмата. Акция „Разград поздравява своите ветерани и носители на отличия“ ще се проведе на 27 и 28 януари. Над 70 носители на почетните отличия и награди на Общината, навършили 70 години, ще получат от представител на общинска администрация картичка с пожелание от кмета Денчо Бояджиев и сладък сувенир. Картички по пощата ще има и да останалите близо 80 носители на награди и отличия.

За 36-те кръщелници на кмета също ще има подаръци по домовете. Традиционното парти за рождения им ден ще бъде заменено с акция „Разград поздравява своите рожденици“. Улична изложба ще бъде подредена до Панчоолу моста. Тя ще е на тема „Носим Разград в сърцата си“ и ще включва пана със снимки, свързани с историята на най-старата градска гимназия ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“. 12 възпитаници на училището пък ще участват в рецитал. Той ще бъде излъчен по уличната радиоуредба в 12,00 ч. на 27 и на 28 януари.

Празнични прояви за Деня на Разград ще има на 23, 27 и 28 януари.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук