Начало Новини.бг Подхванаха нов ремонт на Подбалканския път край Карлово

Подхванаха нов ремонт на Подбалканския път край Карлово

349
0

Започнаха превантивни ремонтни дейности на Подбалканския път в участъка Карлово-село Певците. Те ще продължат през следващите три месеца. Ако обаче метеорологичните условия не са благоприятни за работа е възможно срокът да бъде удължен. Това стана ясно след среща на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов  с директора на Областно пътно управление Пловдив – инж. Йордан Калев. 

Д-р Кабаиванов и инж. Калев са  обсъдили и  монтирането на електрически стълбове с диодно осветление на четири участъка: от разклона на с. Певците до с. Иганово, между Сопот и Карлово, от Карлово до разклона за квартал Сушица и от входа на с. Васил Левски до връзката с републиканските пътища I-6 /Подбалкански/ и III-641 /за Пловдив/. Ще бъде подписан договор между Община Карлово и Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, по силата на който АПИ ще монтира стълбовете и осветителните тела и ще ги поддържа в рамките на техния гаранционен срок, а Общината ще заплаща консумираната електроенергия като улично осветление.

По време на срещата бе коментиран и предстоящият основен ремонт на отсечката от улица „Индустриална“, която е собственост на АПИ. Инженер Калев съобщи, че ремонтът ще бъде извършен през м. април тази година.

Марица;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук