Начало Новини.бг Скок с над 30% в броя осиновени кучета от приютите на „Екоравновесие“

Скок с над 30% в броя осиновени кучета от приютите на „Екоравновесие“

446
0

Повече кучета са осиновени от приютите на ОП „Екоравновесие“ през 2020 година, съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Асенов.

През изтеклата година осиновените кучета са 1321. За сравнение през 2019-а техният брой е бил  945.

„Ръстът от една трета, който отчитаме, отдаваме на целенасочената работа в тази посока през последните години, както и станалата вече традиционна кампания „Осиновявай, не купувай“, с която са ангажирани  „Екоравновесие”, Столичната община и не на последно място нашите доброволци от сдружение „Бандата на 1500“. През миналата година с помощта на Щройнерхилфе Бугариен успяхме да намерим осиновители на наши кучета в  Германия “ – каза още Асенов.

Освен това през 2020 г. екипите на общинското предприятие са прибрали 3450 кучета, като от тях, след като са кастрирани 1499, са върнати обратно на местата, от които са взети.

Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през миналата година за настаняване в приют са предадени 130 кучета.
В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 351 кучета.
Продължава и кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета, като целта е да се намали популацията и риска от изхвърляне на малки кученца.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук