Начало Доктор.бг Д-р Маджаров: Ваксинирането зависи най-вече от доставките

Д-р Маджаров: Ваксинирането зависи най-вече от доставките

254
0

 При ваксинирането по-скоро ще зависим от доставките, отколкото от организацията. Това коментира в сутрешния блок на БНТ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Според него, ако има достатъчно ваксини, те ще бъдат поставени.

Ваксинирането на възрастните хора у нас започна по-късно, отколкото в други страни. Тези хора могат да бъдат изолирани, докато хората на предна линия не могат, поясни лекарят. Ние имаме необходимост от тези, които се борят за живота на разболелите се и затова трябваше да изберем първо ваксинация на тези, които са на предния фронт, за да пристъпим след това и към рисковите групи, е мнението на д-р Маджаров.

Ваксинационният план не включва само личните лекари, включва и много други места, защото би трябвало всеки човек там, където му е удобно според неговото работно време и според неговите желания да се ваксинира. Ще има места и в РЗИ, и в ДКЦ, и в болниците, обясни още председателят на БЛС.

Опитите за прогнози при тази пандемия се оказаха невъзможни, каза още той. По думите му засега има баланс между здравните мерки и политическите решения.

Големият ръст на заболели през есента до голяма степен се дължи на дългото общуване на хора на празненства в заведения и вкъщи, тъй като има значение времето, в което става този тип общуване – празненствата протичат часове, така има по-голяма обмяна на вируси и бактерии, коментира той.

Единствената светлина в тунела пред такива бизнеси като хотелиерският, ресторантьорският, изобщо забавната индустрия, е ваксинирането. И максимална част от персонала на тези заведения, и изобщо от обществото да бъде ваксинирано. Това е начинът да заживеем живота си по същия начин, категоричен бе д-р Маджаров.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук