Начало География.бг След три години отново сняг в Дългопол, обстановката е нормална. Язовир Цонево...

След три години отново сняг в Дългопол, обстановката е нормална. Язовир Цонево пълен на една трета

339
0

Пътищата в община Дългопол са разчистени, Айтоският проход остава затворен, заради продължаващите ремонтно-възстановителни дейности. Снежната покривка е 5-10 см. Аварийни ситуации не е имало, единствено са разчиствани паднали клони на разклона на пътя между селата Камен дял и Комунари. Това каза за Радио Варна гл. инспектор Валентин Николов, началник на регионалната дирекция Пожарна безопасност в Дългопол.

Децата са на училище

Автобусите вървят нормално, децата от 1 до 4 клас са на училище. Природата даде повод на децата да се зарадват, да се попързалят малко, защото от три години не сме виждали сняг. Това каза за Радио Варна кметът на общината Георги Георгиев. 

Язовир Цонево е на една трета от обема си 

Той е около 330 млн.кубика, при последните валежи влязоха иколо 22 млн.кубика, но има още много да се пълни. Той е компенсаторен за язовир Камчия, който още не е започнал да прелива. Дай Боже да вали още, за да може Цонево да се напълни до две трети от обема си, което е нормалното му количество, каза още Георгиев.  Реките в община Дългопол са безпроблемни, когато снегът се топи бавно няма проблем, защото всичко се оттича към морето. Въпросът е да не стане много топло. Взели сме мерки, след наводненията от проливен дъжд в град Дългопол през  2015 и 2018 г., когато дерето преля. С помощта на Правителството и Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет бетонирахме дерето на града, тоест проводимостта му е по-голяма и отводнителните съоръжения са почистени. Това каза още дългополският кмет.  

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук