Начало Новини.бг Тодор Тодоров: Повечето авиокомпании са толерантни

Тодор Тодоров: Повечето авиокомпании са толерантни

260
0

Туристическата индустрия беше една от най-засегнатите вследствие на мерките срещу разпространението на коронавируса. През 2020 година резервациите у нас са намалели с 50% спрямо 2019 година, което е по-малък спад от очакването, съобщи пред Радио София Тодор Тодоров от eSky България

През миналата година българите са пътували най-много до Великобритания, Германия, Нидерландия, Италия и Испания, като това са държавите, които в непандемични условия обичайно са в челните места. Има интерес към екзотични дестинации, вероятно и поради ограниченията и мерките в много европейски държави. Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети.

Редица авиокомпании издадоха ваучери за клиентите си като компенсация за неосъществени пътувания. Има и такива, които връщат пари. Предлагат се и облекчения като опция за отлагане на пътуване. Може да се каже, че повечето от редовните авиокомпании показаха толерантност по време на кризата. Засега няма официална информация за изискване за сертификат за ваксиниране от авиокомпаниите, посочи Тодоров.

Радио София;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук