Начало География.бг 20 см. снежна покривка в Пазарджишка област, до 40 см. в Смолянска

20 см. снежна покривка в Пазарджишка област, до 40 см. в Смолянска

280
0

Обилният снеговалеж затвори пътища в страната, но главно в Северна България.  В  населените места, в родопската част на пазарджишка област снежната покривка достигна до 20 см.  Заради снегонавявания, премесени с дъжд , на места има заледени участъци. Снощи закъсал ТИР затрудни движението по пътя Белово- Юндола, което е ограничено за тежки автомобили.  Пътят Велинград-Сърница е проходим, при зимни условия, каза кметът на общината Неби Бозов. 
Между 35-40 см е снежната покривка в Смолянска област. Сняг продължава да вали при минус 7 градуса.  Остават в сила въведените ограничения за движение на камиони над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Девин – Михалково. През нощта е има свличане на камъни по пътя Рудозем – Смилян, които вече са изчистени. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, съобщиnd от Областното пътно управление в Смолян. Цялата налична техника е на терен и почиства и обработва пътищата. По високите части има бурен вятър и се образуват снегонавявания, което затруднява работата на почистващите екипи.

Възстановено е движение през Прохода на Републиката, но там камионите над 12 тона трябва да се движат задължително с вериги.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук