Начало образование.бг Родители: Тормоз с бельо над дете! Учителката: Не е вярно, децата ме...

Родители: Тормоз с бельо над дете! Учителката: Не е вярно, децата ме обичат!

320
0

Родители на деца от ДГ „Максим Горки“ в Кърджали се събраха, за да изразят недоволството си от учителката в детското заведение Милена Караилиева.

Златка Тодорова е майка на едно от децата, което, по думите й, е жертва на системен, унизителен метод на наказание от страна на въпросната възпитателка.

„Като метод на наказание тя взема раницата на сина ми, и на други деца също. В случая вади бельото му, при което всички деца започват да му се смеят и да го подиграват. Ежедневно е наказван и отделен в спалното помещение, при домакинката или медицинската сестра, за да не пречи“, разказа пред 24rodopi.com разтревожената майка и добави:

„Дава телефона на дете, което да се оплаква на мъжа ми от нашия син, което за мен е абсурдно. Не мога да си обясня как такъв човек има достъп до деца. Не знам този ум на какво друго е способен. Страх ме е“, изрича Златка Тодорова, която е подкрепена и от останалите родители.

„Моята дъщеря също коментира нещата, които Злати казва и потвърждава, че са верни. Аз подкрепям Злати и с останалите родители смятаме, че подобен тип учители нямат място на такова място“, твърди Еля Мехмед, чието дете е в същата група.

В резултат на всичко това потърпевшото момченце е стресирано, твърди неговата майка.

„Оценката от психолога е, че това граничи с психически тормоз. Детето ми е подтиснато, не желае да идва на детска градина“, казва майката.

Вече има подадена жалба до директора на детското заведение, кмета на община Кърджали и началника на РУО. Що се отнася до въпросната учителка, тя е в болничен. Въпреки това се съгласи да изрази становище по телефона:

“Не, в момента няма да коментирам. Това, което твърди майката не е вярно. Има си директор, който ежедневно проверява това как работим ние учителите. Ако детето е било наказвано, то със сигурност ще разкаже вкъщи. Истината е, че децата прекалено много ме обичат“, коментира Милена Караилиева . 

Проверка на 24rodopi.com установи, че преди това учителката е била временно изпълняващ длъжността директор на друга детска градина. Тогава персоналът подаде жалби срещу отношението й към служителите.

24rodopi.com;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук