Начало образование.бг 90% от учителите в Разлог са готови да се тестват с антигенни...

90% от учителите в Разлог са готови да се тестват с антигенни тестове

267
0

10 потребители в Дом за стари хора „Св. Димитър“ в Разлог са дали съгласие на този етап да бъдат ваксинирани, съобщи директорът на дома Катя Татарска. В момента в социалното заведение има 20 човека, като капацитетът не е запълнен, тъй като заради пандемията е ограничен приемът на нови потребители. 

От Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция има подадено съгласие от страна на близки за 6 човека, като там в момента пребивават 10 потребители.

От персонала засега 4-ма са дали съгласие за ваксиниране. Катя Татарска съобщи, че това може и да не бъде окончателна бройка предвид това, че може да има хора, които да се откажат, да дадат допълнително съгласие и др. Все още предстои да бъде получена конкретна информация от здравните органи за това, кога ще бъде проведена ваксинационната кампания в дома за стари хора в Разлог. 
Сред учителите – около 90% от учителите са заявили готовност да се тестват  с антигенни тестове преди предстоящото връщането на част от учениците в клас.  Общо 266 са заявените от община Разлог антигенни теста за нуждите на училищата.
В две от учебните заведения желание да бъдат изследвани са заявили 100% от  педагогически и непедагогически персонал. Това са НУ „Яне Сандански“ и РПГ „Никола Стойчев“. 

В Професионалната гимназия по туризъм „Никола Стойчев“  целият колектив е заявил желание да се тества.
90 % от работещите в  НУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Разлог са декларирали желание и са направили тест, 75% в Разложката гимназия „Братя Каназиреви. От взетите проби една е положителна, на учител от едно от началните училища, като междувременно преподавателят е заявил желание и за провеждане на  PCR тест, за да бъде евентуално потвърдена пробата.
До края на седмицата директорите на училища в Разлог ще записват желаещите да им бъде поставена ваксина. 

В община Банско заявилите желание да се тестват са близо 50%. От общо 155 души педагогически персонал са тествани 69 души и от непедагогическия от общо 47 тестваните са 23-ма.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук