Начало Светът Кюстендилецът от охраната на Байдън, разкри защо е бил въоръжен и с...

Кюстендилецът от охраната на Байдън, разкри защо е бил въоръжен и с ножица на инаугурацията

301
0

В моята агенция сме около 500 офицери. От всички бяхме избрани само ние, което за мен е голяма чест и привилегия, сподели шериф Кирил Васев

За мен беше огромна чест, привилегия и гордост да участвам в това мероприятие. Сикрет Сървис командваше охраната, говорехме си с кодове. Това сподели в интервю за „Телеграф“ българинът Кирил Васев, който бе сред офицерите, отговарящи за сигурността на инаугурацията на Джо Байдън.

Той обича да слуша народна музика, готов е да се върна в България. 

– Шериф Васев, участвахте в охраната на инаугурацията на Джо Байдън. Как ви избраха?

– Аз бях един от 30-те офицери от моята агенция – Шерифския департамент към щата Вирджиния, който се намира на около 25 км от столицата. Това ще рече предградията на Вашингтон.

В моята агенция сме около 500 офицери. От всички бяхме избрани само ние, което за мен е голяма чест и привилегия. Първо измежду толкова много хора от моя департамент избраха само 30, аз бях един от тях, и факта най-вече, че аз съм в момента на 40 години.

Роден съм в България, в провинциален град – Кюстендил, израснах там в ученическите ми години, след което емигрирахме със семейството ми и вече съм американски гражданин. Фактът, че съм от малка държава и съм в Америка вече 23 години, през които ми минаха много неща през главата – образование, дипломи, сертификати, това е доказване.

Наистина е голяма привилегия да си част от такова мероприятие.

– Кога емигрирахте?

– Израснах в България през 80-те и 90-те години, ако си спомняте, казвахме им мутренските години, когато много от нас гледаха американските филми. Никога не съм си представял, че един ден ще емигрираме. Майка ми спечели зелена карта и веднага като завърших средното си образование, 3 месеца след абитуриентския ми бал заминахме.

Като гледах филмите, МTV, всички полицейски агенции, не си представях, че мога да съм част от тях, а ето виждате – на самата церемония бях точно на „Пенсилвания авеню“, където Джо Байдън премина с целия си антураж. После си помислих какво нещо са животът и съдбата на човека.

– Какво си помислихте, какво изпитахте, като видяхте 46-ия президент на САЩ да минава точно край вас, а вие го охранявате?

– Чест, привилегия и гордост. Това са трите думи, които описват всичко.

Блиц;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук