Начало Доктор.бг В Президентството е получено предложението за българско гражданство на д-р Заргар

В Президентството е получено предложението за българско гражданство на д-р Заргар

94
0

От Президенството заявиха, че са получили в края на работния ден в петък предложението на министъра на правосъдието да бъде издаден указ за българско гражданство на д-р Абдулах Заргар.

Това е станало едва, след като е било публично обявено, че роденият в Иран медик е принуден да напусне поста директор на болницата в Исперих заради законодателни промени, според които няма право да заема длъжността.

Близо 7 хиляди души се включиха в гражданската инициатива под наслов „Подкрепа за българско гражданство на доктор Абдулах Заргар“.
Хората настояваха лекарят да запази поста си, тъй като е успял да възроди болница, когато е била пред закриване с с хиляди левове дългове и без персонал.

Комисията по българско гражданство ще предложи на вицепрезидента Илиана Йотова решение по казуса с д-р Заргар, след като се запознае с всички материали, заявиха от Президентството.

Оттам посочват още, че здравеопазването и кадровата политика са постоянен ангажимент на отговорните институции, а не – „резултат от кризисни акции“.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук