Начало Култура.бг Фолклор.бг Тракийският певец Стоян Ганчев събра авторски песни в албум

Тракийският певец Стоян Ганчев събра авторски песни в албум

412
0

Стоян Ганчев – Пейте ми пейте пиленца

Тракийският народен певец Стоян Ганчев зарадва любителите на фолклорната музика, издавайки трети самостоятелен албум. „С Тракия в сърцето“ съдържа 19 песни, от които 15 са авторски, а 4 са автентични. Песните са записвани през последните няколко години и  сега са включени в албум. Издател на компилацията е варненската музикална компания „Сънрайз Маринов“.  

„Повечето песни, които правя, са мои авторски. Много малка част са автентични, предимно от моето село Недялско, Ямболско, както и песни от моята майка“, каза Стоян Ганчев и допълни, че целта на албума е да съхрани и популяризира магията на българската фолклорна музика.

Стоян Ганчев е роден в град Бургас в семейството на народна певица и танцьор. Майка му е бивша солистка на Фолклорен ансамбъл „Загоре” от Стара Загора и именно от нея той наследява любовта си към фолклорната музика и към тракийската народна песен. Завършва средното си образование в СОУ „Добри Чинтулов” в Бургас – специалност „Народно пеене”, а след това Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с три специалности – ръководител на народни хорове и ансамбли, диригент и музикална педагогика. В момента Стоян Ганчев е преподавател в СУ „Добри Чинтулов” по народно пеене и музика и всеки ден увлича младите по фолклора.

Николай Чапански – marica,bg; youtube.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук