Начало Новини.бг Без шлемове и шалове в затворени места от 1 февруари

Без шлемове и шалове в затворени места от 1 февруари

271
0

Шлемовете и шаловете вече са забранени както противоепидемично предпазно средство срещу COVID -19 у нас. Заповедта влиза в сила от днес. Защитните маски за еднократна или многократна употреба са задължителни на закрито и на открито сред повече хора.

Припомняме, че обикновените медицински и текстилни маски вече са забранени в обществения транспорт и магазините в цяла Германия, след като Бавария първа предприе този ход заради силно заразните нови варианти на коронавируса. Вместо тях трябва да се използват FFP2, произвеждан в Китай като KN95, а в САЩ – N95. Алтернативата са маски за хирурзи в операционните.

Австрия се подготвя за същото решение, медицинският съвет препоръча да не се носят ушити вкъщи маски от подръчен текстил заради недостатъчната защита от новите варианти на вируса.

Маските FFP2 и FFP3 предпазват около 96%. Те са направени като чашки, прилепват плътно към лицето и не се допират до устните. Това обясни в предаването „Репортер“ Ростислав Курдов, председател на Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора.

Шлемовете и шаловете вече са забранени като противоепидемично предпазно средство срещу COVID -19 у нас.В аптечната мрежа се предлагат маски, които имат необходимите сертификати за качество. Вече се заговори и за препоръчителни и с висока степен на сигурност, коментира Ростислав Курдов.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук