Начало Новини.бг Частично бедствено положение в село Кости, наводнено е и село Димчево

Частично бедствено положение в село Кости, наводнено е и село Димчево

263
0

Частично бедствено положение в село Кости обяви кметът на Царево Георги Лапчев. Голяма част от селото е наводнено от проливните дъждове:


„В рамките на един месец това село се наводнява за твори път от прииждащата вода на река Велека. Този път водата е доста повече. Много голяма част от селото е под вода“

40 са засегнатите къщи в село  Кости, като част от тях са необитаеми. 15 са имотите, в които има хора. Заради опасността от прииждащата вода четирима възрастни са пренощували в кметството. В момента няма бедстващи хора, изчаква се водата да се оттегли, за да бъдат предприети действия по отводняването, каза кметът Антон Ангелов:

„За пореден път сме във вода докъдето се вижда. Селото половината е залято. Тези земни маси, няма къде да поема водата. Всичкото е на площада. Има доста наводнени къщи, хората са уведомени още от снощи. Не сме спали цяла вечер. Хората са изнесени, но къщите са наводнени“, каза Ангелов. Той уточни, че се изчаква оттичането на водата, преди да бъдат предприети дейности по отводняването. 

Подобна е ситуацията и в бургаското село Димчево. Това каза за БНР Бургас кметският наместник Елена Атанасова.

„Проливните дъждове и дигата, която е скъсана и не е направена още, става дума за тази, която е Извор и Димчево. Тя ни заля при първите дъждове. А сега се притеснявам и за тази, която е на Мандренското езеро. Отивам сега да ппроверя на място какво се случва“, каза Елена Атанасова.

БНР;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук