Начало Светът Байдън „елиминира лоши миграционни политики“ на Тръмп

Байдън „елиминира лоши миграционни политики“ на Тръмп

280
0

Американският президент Джо Байдън подписа директиви за промяна в имиграционната политика на САЩ. Байдън заяви, че не създава нови закони, а „елиминира лоша политика.“

Байдън каза, че имиграционната политика на предишната администрация не е била отражение на Америка. Той също описа указите на бившия президент Доналд Тръмп като контрапродуктивни за сигурността. Сегашните действия целят да съберат децата и родителите, които бяха разделени по южната граница. За целта ще се създаде работна група.

Не се знае с точност колко деца в момента са отделени от семействата си, но според официално лице от администрацията броят им може да достигне 1000. Не се знае и дали сега децата ще получат разрешение да останат с родителите си легално в САЩ.

„Ние ще работим в посока отмяна на моралния позор на предишната администрация“, каза президентът. 

По-рано по време на брифинг говорителят на Белия дом Джен Саки подчерта, че целта е да се създаде процес с човешко отношение към имигрантите.

Байдън също поиска преразглеждане на политиката, която накара търсещи в убежище да останат в Мексико, докато върви разглеждането на молбите им и преразглеждане на политика, която правеше по-трудно вземането на разрешение за постоянно пребиваване на по-бедни имигранти.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук