Начало Новини.бг Ремонт на ремонта и на гара „Подуяне“

Ремонт на ремонта и на гара „Подуяне“

274
0

Поредният реконструиран и открит наскоро обект в София започна да се ремонтира отново. Първият перон от цялостно обновената за 2,9 милиона лева гара „Подуяне“ вече е разкопан. Този път обяснението е, че строителните дейности са започнали по различен проект – „Модернизация на железопътен участък София-Елин Пелин“. По него щели да се обновят коловозите с прилежащи гарови перони, пешеходни пасарелки, перонни покрития и други.

Първият проект включвал само реконструкция на сградата на гарата по поръчка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ с пари по Оперативна програма „Транспорт“. Двата проекта обаче били синхронизирани. Вторият е за 132,9 млн. лева без ДДС, а от тях 19 млн. лева са национално съфинансира. Според предварителнте срокове работата по него трябва да е завършила в края на 2020 г.

Сградата на гарата бе тържествено открита през декември от столичната кметица Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Росен Желязков. Още тогава обаче минувачи се оплакаха, че гарата изглежда недовършена, а плочките около нея са изпочупени.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук