Начало Новини.бг Започва регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите

Започва регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите

236
0

В ЦИК започна приемането на документи за регистрация на партиите и коалициите за участие на парламентарните избори на 4 април. Първи внесоха документите си от „Демократична България“.

Приемът на документи започна в 9 часа днес и ще продължи до 17 часа на 17-и февруари.

В изборите за народни представители и може да участват партии и коалиции, регистрирани в Централната избирателна комисия. Всяка партия може да се яви самостоятелно или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част само от една коалиция. 

При подаването на документите трябва да е внесен депозит от 2500 лева по банкова сметка в БНБ. В заявлението за регистрация на партия се посочва пълното или съкратеното наименование според съдебната ѝ регистрация и се заявява наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За коалициите се посочва пълното или съкратено наименование на коалицията според решението за образуването й. Представя се списък с имена, единният граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки избирател може да участва само в един списък. 

Отказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния административен съд.

Радио Хоризонт;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук