Начало Новини.бг Възможно е преразглеждане на ограниченията за влизане в страната за Западните покрайнини

Възможно е преразглеждане на ограниченията за влизане в страната за Западните покрайнини

248
0

Възможно е преразглеждане на ограниченията за влизане в страната, свързани с коронавируса, за сънародниците ни от Западните покрайнини. Въпросът как да влизат в България сънародниците ни от региона е много важен заради това, че става въпрос и за граница на ЕС, и той ще бъде обсъден допълнително, каза в Кюстендил здравният министър Костадин Ангелов.

В Босилеград и в Цириброд, върви подписка с искане за преразглеждане и облекчаване на ограничението по заповедта на здравния министър на територията на България до 30 април да се влиза само с отрицателен PCR тест и 10-дневна карантина. В тази връзка министър Ангелов коментира:

„Въпросът е много важен, тъй като ние сме граница на ЕС и става въпрос за сигурността на цялата територия на ЕС. В момента сигурността се гарантира чрез отрицателни PCR тестове. Имаме специален текст за пограничните работници, които влизат и излизат. Очаквам окончателно здравен контрол и главният държавен здравен инспектор да дадат предложение как да постъпим в тази ситуация, което да гарантира безопасността на хората в страната.“

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук