Начало закон и ред Над 150 000 недекларирани евро задържаха на Дунав мост 2

Над 150 000 недекларирани евро задържаха на Дунав мост 2

313
0

Недекларирани пари задържаха митнически инспектори в района на Дунав мост 2. Случаят е от 5 февруари, съобщават от Агенция „Митници“. При проверка на лек автомобил, управляван от гражданин на Словакия, напускащ страната митническите служители откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася – мъжът отговорил, че разполага с 20 000 евро. При последвалата допълнителна проверка в чифт ботуши са открити още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро. Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътнически куфар. 

След изброяване в присъствието на водача митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро.  Мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ за сумата, която по думите му носи от Словакия и това са негови лични спестявания.

По случая е съставен акт за установяване на нарушение на Валутния закон. За обезпечение на нарушението по акта, с разписка е задържана сумата от 1500 евро.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук