Начало образование.бг Теодора Николова: Никъде не се предлага това, което ние ще предложим

Теодора Николова: Никъде не се предлага това, което ние ще предложим

287
0

Желанието да бъдем в крак с развиващите се нагласи у учениците за предпочитани професии и профили. Съобразявайки се с политиката на МОН и с всички очаквания, които има от страна на родителите и изобщо на обществото към нас като голяма и реномирана гимназия, взехме решение за разкриване на новата паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ с интензивно изучаване на немски език, коментира в ефира на радио Стара Загора директорът на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Теодора Николова.

Решението на ръководството беше дълго обмисляно. Никъде в града не се предлага това, което ние ще предложим. Не се конкурираме с гимназиите, в които се изучават тези науки. Възможността да се комбинира тази специалност с английски език и немски език прави учениците ни конкурентноспособни, коментира Николова.

Какви са възможностите, които ще дава новият профил за учениците и какво наложи разкриването му, чуйте още в прикачения звуков файл от Теодора Николова.

Новият профил в гимназията беше одобрен от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Тя прие предложения от Регионалното управление по образование Държавния план-прием в професионалните и профилирани гимназии, обединените и средните училища за учебната 2021/2022 г. в област Стара Загора.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук