Начало образование.бг Нови физкултурни салони за две сливенски гимназии

Нови физкултурни салони за две сливенски гимназии

307
0

Двете елитни гимназии в Сливен ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще им бъдат построени физкултурни салони, след близо 40 години очакване. Държавата отпусна 2 милиона лева за изграждането им, а общината ще съфинансира проектите с 20% от сумата. В момента учениците от двете гимназии ползват остаряла спортна база или физкултурни салони на други училища. 

Директорът на природо-математическата гимназия Марияна Милева заяви, че изграждането на един такъв салон бе решил проблема на училището с въвеждането на едносменен режим на обучение.  

„В не по-малка степен този физкултурен салон, обаче, ще реши и друг проблем свързан с качеството на образователния процес.“  

Милева каза още, че този физкултурен салон ще се ползва не само от учениците на гимназията. 

„Ние сме активни в организирането и участието на ученическите игри, така че в различни периоди на годината доста повече деца ще имат възможност да използват тази спортна база в центъра на града.“  

Изграждането на физкултурния салон в езиковата гимназия няма да реши въпроса с въвеждането на едносменен режим на обучение, но пък за първи път училището ще има спортна база, коментира  директорът на гимназията Ефросина Кисьова.  

„На нас ни трябват допълнителни учебни стаи.“

Тя каза още, че за в бъдеще ще търсят финансиране за разширяване на учебната база.

Радио Бургас;РодБГ  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук