Начало Култура.бг Митко Щерев възроди популярната песен „Хризантеми“ с нов аранжимент

Митко Щерев възроди популярната песен „Хризантеми“ с нов аранжимент

309
0

Композиторът и основател на група „Диана Експрес“ Митко Щерев възроди една от най-популярните си мелодии „Хризантеми“ по повод рождения си ден (28 януари). Кавърът на песента се появи броени дни след след 75-годишния юбилей на филмовия композитор на 20 век, определен за такъв от Съюза но филмовите дейци на България през 1996 година.

Песента е написана  през 1976 година за примата на българската музика Лили Иванова. Автор на стиховете е Иля Велчев. „Само за няколко месеца „Хризантеми“ стана хит. Направиха го хората, които посещаваха концертите на Лили. И последно, тази песен в продължение на 20 години беше хит и в Русия“ – спомня си Митко Щерев.

Няколко години след записа, в дома му гостува Киркор Киркоров – бащата на Филип Киркоров, с който са близки приятели. Именно той е човекът, който популяризира „Хризантеми“ в Русия. „С текст на руски през последните тридесет години тази песен е изпята от много руски певци. Нещо повече. Има много руснаци, които и сега казват, че „Хризантеми“ е руска песен. Твърдя това, защото почти една година от живота ми мина по турнета в тази необятна страна. Концертирах най-напред с Емил Димитров, после с Лили Иванова и накрая имах няколко турнета с „Диана Експрес“, разказва още Митко Щерев.

Съвсем скоро той се надява да може да заснеме и видеоклип на актуалната версия на „Хризантеми“, а след това започва работа по новите аранжименти на други знакови свои хитове – „Стари мой приятелю“ и „Осъдени души“.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук