Начало Култура.бг Повишен интерес към онлайн услугите на библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Повишен интерес към онлайн услугите на библиотека „Дора Габе“ в Добрич

434
0

Заради пандемията броят  на читателите, които използват онлайн услугите на библиотека „Дора Габе“ в Добрич, се е увеличил двойно. Читателите могат и на място да получават информация или достъп до книги, като след ползването им книгите задължително се изолират за определено време. По повод 19 февруари, когато се отбелязват 148 години от гибелта на Левски ще се проведат два онлайн урока на 18 и 19 февруари с ученици от Добрич. Ще бъде направено и дигитално издание на тефтерчето на Васил Левски.

Интернет каталогът дава възможност за търсене в целия каталог, за търсене на книги, на периодични издания на некнижни библиотечни документи. Може да се конкретизира търсенето по автор, по заглавие, и по друга дума от описания библиотечен документ. Повече подробности могат да се намерят на сайта на библиотеката в меню помощ“, каза директорът на библиотеката Невяна Христова. 

Връзката с ползвателите, които заявяват библиотечни документи, обикновено се поддържа по електронен път, което прави услугата бърза и предпочитана, защото читателите като дойдат в библиотеката веднага могат да си получат заявените библиотечни документи:

Всички библиотечни документи, които се използват в момента се заделят за 72 часа в отделни помещения в кашони и след тези 72 часа се предоставят на читателите за ползване„.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук