Начало Доктор.бг Ковид взе страха на политиците, а пациентите запуснаха здравето си

Ковид взе страха на политиците, а пациентите запуснаха здравето си

260
0

Можехме да въведем пълен локдаун още миналата година и да сме решили много от проблемите с Ковид – епидемията. Но у нас има голям политически страх и при управляващите, и при опозицията и никой не смее да въведе мерки, като в Гърция например, каза в предаването „Точно днес“ проф. Димитър Шишков, началник на Урологичното отделение на УМБАЛ „Пловдив“.

„Най- хубаво е да се каже, че всичко се отваря. 

„Който оживее – оживее, който не оживее – Бог да прости, идват избори и всеки гледа да се хареса“, коментира професорът новината за отварянето на ресторантите от 1 март.

Той попита защо преди не са се наливали толкова пари в здравеопазването, както сега. По думите му това показва, че няма стратегия в здравеопазването. Но системата ще издържи благодарение на уменията на лекарите и на медицинските сестри.

Д-р Шишков категорично се обяви за масово ваксиниране и отправи критика към бавните темпове и липсата на национална информационна стратегия за масово имунизиране. 

От днес в урологичното отделение на УМБАЛ „Пловдив“ започват безплатни прегледи без направления от личните лекари. Според проф. Шишков здравният статус на хората по време на епидемията значително се е влошил, те не ходят на лекар, за да не се разболеят от коронавирус, но си причиняват и задълбочават други болести.

Отделението успяло да  възстанови малко над половината от нивото на прием, каето се имали в същия период на миналата година. 

Прегледите ще се правят с предварително записване на тел. 032/905 435 и 032/ 905 375.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук