Начало Новини.бг Протест поиска оставката на зам.- кмет заради презастрояването на Пловдив

Протест поиска оставката на зам.- кмет заради презастрояването на Пловдив

344
0

Протестиращи граждани се събраха пред Дома на Кулутрата, преди началото на днешната общинска сесия. 

Групата от около 20 души, водена от Асен Костов, е организирала проявата си по социалните мрежи. Костов обяви,  че искат оставката на зам.- кмета арх. Невена Балчева заради „презастрояването на Пловдив“ и подозренията за намесени лични интереси. Недоволните са изготвили и протестна петиция в този смисъл. 

Протестиращите посрещнаха преди сесията кмета Здравко Димитров и настояха да влязат на заседанието, за да представят мотивите си за протеста. 

Една от точките в сесията е очакваното прегласуване на върнатото от областния управител решение за промяна на подробния устройствен план (ПУП) на парцела срещу кметството на Район Източен в Пловдив. Чрез него  се дава възможност 48-те декара да се застроят с плътност до 70%.  

Фирмата-инвеститор е свързана с бизнесмена Ангел Куков, който е и собственик на Адата, който е обявил намерение да построи огромен жилищен комплекс на това място. 

Според  областния управител Дани Каназирева, обаче, с решението на съветниците устройствените показатели са завишени и не отговарят на нормативните изисквания, които допускат максимално застрояване до 50%. Групите на БСП, Кауза Пловдив, Демократична България и на ЗС „Ал. Стамболийски“ с председател Георги Колев щели да подкрепят искането да се отмени решението, заяви Асен Костов от протестиращите граждани. 

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук