Начало Новини.бг Ресторантьор: Доставките на храна са едва 10-15 % от оборота

Ресторантьор: Доставките на храна са едва 10-15 % от оборота

241
0

Доставките на храна за вкъщи представляват между  10 и 15 % и то в моментите, когато има работа. Това заяви председателят на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) Емил Коларов в ефира на БТВ. Все по-малко потребители заявяват подобна услуга, тъй като прекарват по-голямата част от времето си у дома и могат сами да си приготвят закуска, обяд или вечеря. 

По думите му в момента браншът очаква началото на кампанията за подаване на документи за компенсациите за месец февруари. В случай че заведенията останат затворени след 1 март,от бранша ще настояват за допълнителна помощ и за този месец. При евентуалното подновяване на дейността им пък трябва да се работи при ясни правила. Важно е да се изясни и причината защо само заведенията извън хотелите остават затворени, макар да не е доказано, че те са разпространител на заразата.

„При нас се спазват абсолютно всички мерки, проверявани сме постоянно и когато работим, и когато не работим“, подчерта той.   

По отношение на обвиненията, че редица служители в бранша работят без трудови договори, ресторантьорът обобщи, че през последните години това не е често срещано явление. 

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук