Начало закон и ред Спряха бракониери в Пазарджишко

Спряха бракониери в Пазарджишко

275
0

Четирима бракониери са заловени в района на ловна дружина Паисиево

Четирима бракониери са заловени на територията на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, в района на ловна дружина Паисиево, съобщиха от отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ на Изпълнителната агенция по горите, информира БТА.

Нарушението е констатирано от екипи на регионални дирекции по горите София и Пазарджик по време на проверка в землището на селата Лисичево и Горно Вършило.

Горските служители са спрели две моторни превозни средства, в които са пътували четирима души. В автомобилите са намерени извадени от калъфите и сглобени ловни пушки, както и две ловни кучета. Инспекцията показала, че нарушителите са без разрешителни за лов, като едно от лицата и без ловен билет за 2021 г.

За установените нарушения са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Незабавно е потърсено съдействие на РУ на МВР и четиримата бракониери са задържани.

По-рано днес в Изпълнителна агенция по горите е проведена работна среща, на която са набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча. На срещата са присъствали ръководството на Изпълнителна агенция по горите, директори на държавни предприятия и регионални дирекции по горите и представители на ловните сдружения в страната – НЛРС – СЛРБ, БЛРС и Лесотехническия университет.

Изпълнителна агенция по горите призовава при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112, за да се предприемат своевременни действия от страна на контролните органи.

NOVA;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук