Начало История.бг Карлово отбелязва 148 години от безсмъртието на Левски

Карлово отбелязва 148 години от безсмъртието на Левски

307
0

В Карлово продължават проявите, посветени на 148 години от гибелта на Васил Левски. В родния му град цялата седмица е посветена на Апостола на свободата. 

Тази вечер на площад „Васил Левски“ ще има възпоменателна церемония, на която се очаква слово да произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. След това ще има митинг-заря с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Началото на церемонията е в 18 часа.

Преди това в зала „Васил Караиванов“ ще бъде представена филмовата импресия „Апостоле на моята вяра.“

Кулминацията на проявите е утре с тържествена света литулгия и панихида в памет на Левски в църквата „Света Богородица“, тържествен митинг поклонение на площад „Васил Левски“ и шествие до родната къща на Апостола.

Представителни подразделения от всички гарнизони на страната ще извършат военни ритуали за отбелязването на 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски в различни населени места. Традиционно общоградските поклонения и военните ритуали се порвеждат днес и утре. 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествен военен ритуал пред паметника на Васил Левски в центъра на Велико Търново. След това министърът ще посети Националния военен университет и ще връчи награди на отличените курсанти в конкурса за есе „Гибелта на Апостола на свободата“.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук