Начало образование.бг Учениците от начален курс в Царево минават на онлайн обучение

Учениците от начален курс в Царево минават на онлайн обучение

271
0

Учениците от 1-ви до 4-ти клас в Царево минават на обучение в електронна среда. Причината е, че 30% от децата там са под карантина заради случаи на коронавирус. Кметът Георги Лапчев посочи:

„Днес още два класа от малките ученици бяха карантинирани, с което общият брой на карантинираните в малкото училище в Царево надхвърля 30%, което е притеснително. Поради това взехме решение, че ще ограничим достъпът до училище. Ще видим сега какво решение ще дойде от РЗИ. Ако до края на деня не дойде такова, с моя заповед за два дни, четвъртък и петък няма да се учи“.

Очаква се предписанието на здравната инспекция да е за преустановяване на присъствените учебни занятия за срок от 14 дни. Директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров пояснява:

В момента тече съгласувателен режим между Регионалното управление по образованието и Министерството на образованието и когато са готови ще получат предписание от нас да си организират учебния процес в електронна среда. 14 дена е редно да е предписанието, до края на месеца. 30% от това училище са под карантина“. 

Крайното решение ще вземе образователният инспекторат.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук